اسید اگزالیک

اسید اگزالیک به انگلیسی Oxalic acid یک ترکیب شیمیایی با فرمول C2H2o4 و شناسه پاب‌کم ۹۷۱ است. شکل ظاهری این ترکیب، بلورهای سفید است.

اگزالیک اسید یک جامد کریستالی بی‌رنگ است که در آب حل می‌شود و محلول حاصل بی‌رنگ است و جزو اسیدهای دی کربوکسیلیک طبقه‌بندی شده است. از لحاظ قدرت اسیدی، بسیار قوی تر از اسید استیک است. اسید اگزالیک عامل احیاء کننده و باز مزدوج شناخته شده آن اگزالات C2O42−است که یک عامل کی‌لیت ساز (chelate) برای کاتیونهای فلزی محسوب می‌شود. به طور معمول، اسید اگزالیک به عنوان دی هیدرات با فرمول :H2C2O4 · ۲H2O رخ می‌دهد.

اسید اگزالیک یک اسید سمی است.استنشاق بخارات غلیظ اسید اگزالیک ممکن است به دستگاه تنفسی وغشای مخاطی اسیب برساند .تماس اسید اگزالیک با پوست و چشم می تواند موجب سوختگی و یا تحریکات پوستی شود. اسید اگزالیک اگر بلعیده شود موجب نارسایی کلیه می شود.

خصوصیات اسید اگزالیک

فرمول مولکولی :  C۲H۲O۴

جرم مولی :          ۹۰٫۰۳ g mol−۱

۱۲۶٫۰۷ g mol-1 (dihydrate)

شکل ظاهری :      White crystals

چگالی :  ۱٫۹۰ g cm-3 (anhydrous)

۱٫۶۵۳g cm-3 (dihydrate)

انحلال‌پذیری در آب :          ۱۴٫۳ g/100ml (25 °C)

انحلال‌پذیری :       ۲۳٫۷ g/100ml (15 °C) in اتانول ۱٫۴ g/100ml (15 °C) in دی‌اتیل اتر

 

Oxalic acid

Chemical compound

Oxalic acid is an organic compound with the formula C₂H₂O₄. It is a colorless crystalline solid that forms a colorless solution in water. Its condensed formula is HOOCCOOH, reflecting its classification as the simplest dicarboxylic acid. Wikipedia

Formula: C2H2O4

Molar mass: 90.03 g/mol

Density: 1.9 g/cm³

کاربرد اسید اگزالیک :

۱٫تولید مواد شیمیایی خانگی مانند سفیدکننده هاو گندزداها

۲٫ماده ثابت کننده در رنگرزی

  1. استفاده از اسید اگزالیک برای مبارزه با کنه واروآ در پرورش زنبور عسل

۴٫زنگ زدایی

۵٫از بین بردن برخی لکه ها

۶٫پاک کننده چرخ خودرو

۷٫در زنبورداریها به عنوان حشره کش

 

اسید اگزالیک مرک

مختصر: Oxalic acid dihydrate

کد محصول مرک: ۱۰۰۴۸۹

فرمول:   C2H2O4 * 2 H2O

C A S NUMBER  : ۶۱۵۳-۵۶-۶

مولار:    ۱۲۶٫۰۷ g/mol

قابلیت محلول شدن:             ۱۰۲ g/l (20 °C)

نقطه جوش:          ۱۴۹ – ۱۶۰ °C (decomposition)

درجه ذوب:          ۱۰۱ °C

انبوهی:   ۱٫۶۵ g/cm3 (20 °C)

میزان اسیدی:        ۱ (۱۰ g/l, H2O, 20 °C)

نقطه اشتعال:        ۱۵۷ °C (decomposition)

در پکیج های ۱۰۰ گرمی


0 دیدگاه

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *