اسید سیتریک
اسید سیتریک یا سیتریک اسید (C6H8O7) با فرمول C6H8O7 یک اسیدهای آلی ضعیف است که در لیموترش و پرتقال وجود دارد.
اسید سیتریک در صنایع نوشابه ، آبمیوه ، آرایشی و بهداشتی و داروئی به کار برده می شود و علاوه بر طعم دهندگی باعث تنظیم PH نیز می شود.
خصوصیات اسید سیتریک
اسامی مترادف با اسید سیتریک : سیتریک اسید ، جوهر لیمو ، اسید لیمو ، Citric acid ، tricarboxylic acid ، hydroxypropane ،
گرید محصول : اسید سیتریک صنعتی ، اسید سیتریک آزمایشگاهی ( خوراکی )
انواع : اسید سیتریک خشک ( اسید سیتریک آنهیدروز ) ، اسید سیتریک آبدار ( اسید سیتریک مونوهیدرات)
فرمول مولکولی : C6H8O7
خلوص : اسید سیتریک ۹۸%
جرم مولی : ۱۹۲٫۱۲۴ g/mol (anhydrous)
۲۱۰٫۱۴ g/mol (monohydrate)
شکل ظاهری : کریستال سفید جامد
دمای ذوب : ۱۵۳ درجه سلسیوس
دمای جوش : ۱۷۵ درجه سلسیوس
حلالیت در آب : ۵۹
Citric acid
Citric acid is an organic compound with the chemical formula HOC(CH₂CO₂H)₂.
Usually encountered as a white solid, it is a weak organic acid. It occurs naturally in citrus fruits. In biochemistry, it is an intermediate in the citric acid cycle, which occurs in the metabolism of all aerobic organisms.
Formula: C₆H₈O₇
Molar mass: 192.124 g/mol
Melting point: 307.4°F (153°C)
Acidity level: between 3–۶ medicalnewstoday.com
Classification: organic compound, alpha hydroxy acid