دی کلرو استیک اسید مرک
نام ماده : Dichloroacetic acid
کد محصول مرک : ۸۰۳۵۴۱
فرمول شیمیایی : C₂H₂Cl₂O₂
cas number : 79-43-6
مولار : ۱۲۸٫۹۴ g/mol
شماره ثبت سی ای اس : ۶-۴۳-۷۹
دمای نگه داری : ۳۰ درجه سلسیوس
دی کلرو استیک اسید
دی کلرو استیک اسید (DCA) به انگلیسی Dichloroacetic acid که گاهی اوقات بی کلرواستیک اسید (BCA) نیز نامیده می شود، یک ترکیب شیمیایی با فرمول CHCI,COOH است.
این یک اسید، آنالوگ اسید استیک است که در آن ۲ اتم از ۳ اتم هیدروژن گروه متیل با اتم های کلر جایگزین شده است.
خصوصیات دی کلرو استیک اسید
فرمول مولکولی C2H2Cl2O2
جرم مولی ۱۲۸٫۹۴ g mol−۱
شکل ظاهری Colorless liquid
چگالی ۱٫۵۶۳۴ g/cm3 (20 °C)
دمای جوش ۱۹۴ درجه سلسیوس (۳۸۱ درجه فارنهایت؛ ۴۶۷ کلوین)
انحلالپذیری در آب miscible
انحلالپذیری miscible with اتانول دیاتیل اتر[۱]
اسیدی (pKa) 1.35
کابردهای دی کلرو استیک اسید
مانند سایر اسیدهای کلرواستیک، کاربردهای عملی مختلفی دارد. نمک ها و استرهای دی کلرواستیک اسید دی کلرواستات نامیده می شوند. نمک های DCA به عنوان داروهای بالقوه مورد مطالعه قرار گرفته اند زیرا آنزیم پیروات دهیدروژناز کیناز را مهار می کنند.
اگرچه مطالعات اولیه نشان داد که DCA می تواند رشد تومورهای خاص را در مطالعات حیوانی و مطالعات آزمایشگاهی کند کند، از سال ۲۰۱۲ شواهد کافی از استفاده از DCA برای درمان سرطان پشتیبانی نمی شود.
عضوی از خانواده اسیدهای کلرواستیک است.
یون دی کلرواستات زمانی که اسید با آب مخلوط می شود تولید می شود. به عنوان یک اسید با pka 1.35،۱ دی کلرواستیک اسید خالص به عنوان یک اسید آلی قوی طبقه بندی می شود. بسیار خورنده است و از طریق استنشاق برای بافت های مخاطی و دستگاه تنفسی فوقانی بسیار مخرب است.
تهیه دی کلرو استیک اسید (DCA)
نشان داده شده است که DCA در طبیعت در یک جلبک دریایی به نام Asparagopsis taxiformis وجود دارد.
این محصول کمیاب کلرزنی آب آشامیدنی است و توسط متابولیسم داروهای مختلف حاوی کلر یا مواد شیمیایی تولید می شود.
DCA معمولاً با کاهش اسید تری کلرواستیک (TCA) تهیه می شود.
دی کلرو استیک اسید از هیدرات کلرال نیز با واکنش با کربنات کلسیم و سیانید سدیم در آب و سپس اسیدی شدن با اسید هیدروکلریک تهیه می شود.
همچنین میتوان آن را با عبور استیلن از محلولهای هیپوکلرو اسید تهیه کرد.
به عنوان یک معرف آزمایشگاهی، هر دو DCA و TCA به عنوان رسوبدهنده برای تحریک ماکرومولکولها مانند پروتئینها برای رسوب کردن از محلول استفاده میشوند.