ریبوفلاوین یا ویتامین B2 باعث آزاد سازی انرژی از کربوهیدرات ها، پروتئین و چربی می شود. ریبوفلاوین برای تکثیر، رشد و ترمیم پوست ، مو، ناخن و مفاصل ضروری است. همچنین برای سیستم ایمنی که بدن را در مقابل بیماریها حفاظت میکند، لازم و مهم است.
دلیل انتخاب این نام ، رنگ زرد این ویتامین است که ناشی از وجود حلقه فلاوینی موجود در ساختمان آن می باشد . از ویتامینهایی است که در بسیاری از مواد غذایی موجود است اما عوارض کمبود آن گریبانگیر افراد زیادی است ، در حالیکه خود آنها ، نمی دانند این عارضه می تواند ناشی از کمبود مواد غذایی باشد .
اولین بار این ویتامین زمانی کشف شد که در حین بررسی بر روی ویتامین B1 ، دانشمندان متوجه شدند جزء دیگری موجود است که در مقابل حرارت مقاوم تر ازویتامین B1 است و زمانی که آنرا از شیر استخراج کردند این رنگدانه های زرد رنگ را ویتامین B2 نامیدند . در واقع یکی از دلایلی که روش مناسب شیر را نگهداری در پاکتهای چند لایه می دانند این است که، از تخریب ویتامین B2 در برابر نور جلوگیری می کند زیرا این ویتامین در مجاورت اشعه ماوراء بنفش تخریب می شود .
ویتامین B2 همراه غذا وارد بدن می شود و به کمک ناقل هایی که در دیواره روده وجود دارد به خون منتقل می گردد . ویتامین B2 جزء ویتامینهای محلول در آب است از اینرو در بدن ذخیره نمی شود پس میزان مورد نیاز آن باید روزانه مصرف گردد تا مبتلا به کمبود آن نشویم .
خصوصیات
فرمول مولکولی : C17H20N4O6
جرم مولی : ۳۷۶٫۳۶ g mol−۱
شکل ظاهری : Orange crystals
اسیدی (pKa) : 9.888
خاصیت بازی (pKb) : 4.109
Riboflavin
Medicinal
Riboflavin, also known as vitamin B₂, is a vitamin found in food and used as a dietary supplement. As a supplement it is used to prevent and treat riboflavin deficiency and prevent migraines. It may be given by mouth or injection. Wikipedia
Formula: C17H20N4O6
IUPAC ID: 7,8-Dimethyl-10-[(2S,3S,4R)-2,3,4,5-tetrahydroxypentyl]benzo[g]pteridine-2,4-dione
Molar mass: 376.36 g/mol
Melting point: 280 °C
ChEBI ID: 17015
ChemSpider ID: 431981
نام ماده: Riboflavin
کد محصول مرک: ۵۰۰۲۵۷
درصد خلوص: Ph Eur,BP,JP,USP,E 101
اسم دوم: Lactoflavine, Vitamin B2
لاکتوفلاوین – ویتامین ب دو
فرمول: C17H20N4O6
C A S NUMBER: ۸۳-۸۸-۵
مولار: ۳۷۶٫۳۶ g/mol
قابلیت محلول شدن: ۰٫۰۶۵ g/l (20 °C)
درجه ذوب: ۲۸۰ °C (decomposition)
میزان اسیدی: ۵٫۵ – ۷٫۲ (۰٫۱ g/l, H2O, 20 °C)
در پکیج های: ۲٫۵ کیلویی ، ۵ کیلوییٰ، ۱۰ کیلویی